Gepost door: klaproos | 18 januari 2017

Fysica (2e graad)

Het duurde even voor we met fysica omze draai gevonden hadden. Fysica, zoals natuurkunde in Vlaanderen heet, is hier niet direct het meest favoriete vak. Het lijkt nl. teveel op wiskunde…

Maar aangezien we er toch door heen moeten, hebben we gezocht tot dat we iets vonden dat wel werkt. Want een kind dat gefascineerd kijkt naar ‘you have been warned met Maxim de Winne’ dol is op ‘lichaam van Koppens’ zou toch te motiveren moeten zijn voor Fysica?!

Als basis tekst namen we IGCSE Physics. We kenden de format al van Chemie, en ze bevalt ons goed. De antwoorden staan achteraan, en de toetsen worden meegeleverd in de Teacher manual. We gaan niet snel maar gestaag door het boek heen. Ik gebruik nl. niet de practicums uit de methode omdat die erg op schoolmaterialen gericht zijn. En die heb ik niet of zijn te duur.

Ik heb practicums van deze site gehaald:

http://roelhendriks.eu/Natuurkunde/NatuurkundeHoofdpagina.html

en aangepast aan de volgorde van ons boek. Ook haal ik ideeen uit:

 

Ideeen om de proeven thuis veilig uit te kunnen voeren haal ik ook van :

http://www.thuisexperimenteren.nl

Www.encyclopedoe.nl

 

Het kostte even wat tijd om alles te stroomlijnen, en alle onderdelen te vinden. Maar door regelmatig practica te doen wordt het begrip ‘van al dat rekenen’ hier wel vergroot. Aangezien we niet iedere dag fysica doen, zullen we hier meer dan een jaar mee bezig zijn. En dan vallen de kosten ook wel weer mee.

 

IGCSE wordt in Nederland door Nuffic gezien als 4 HAVO, dus voor ons is dit boek geen eind doel, maar een goede basis in iets leggen, motivatie kweken is soms net iets belangrijker. Wij zien dit boek dan ook als opstap naar de examenstof van de derde graad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: